Εκδηλώσεις
Διεθνής Ημέρα Μουσείων – Τιμή για το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος


Η 18η Μαΐου γιορτάζεται σε όλον τον κόσμο ως η Διεθνής Ημέρα Μουσείων. Την ημέρα αυτή οι πόρτες όλων των μουσείων μένουν ανοιχτές και η είσοδος σε αυτά είναι ελεύθερη.
Το θέμα του φετινού εορτασμού είναι »Μουσεία και αμφιλεγόμενες ιστορίες: τα Μουσεία μιλούν για εκείνα που δεν λέγονται» και το Ελληνικό Τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM) επέλεξε να τιμήσει το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Το Μουσείο που βρίσκεται στο κέντρο των Καλαβρύτων, στεγάζεται σε ιστορικό κτήριο της μαρτυρικής πόλης των Καλαβρύτων και αφηγείται δύσκολες και τραυματικές πτυχές της ανθρώπινης ιστορίας συντηρώντας την ιστορική μνήμη και μεταφέροντας στις νεότερες γενιές το μήνυμα της ειρηνικής συνύπαρξης των λαών.

Η κεντρική εκδήλωση του εορτασμού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017, στις 19:00, στον αύλειο χώρο του Μουσείου, με κεντρικό ομιλητή τον Ομότιμο Καθηγητή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πασχάλη Κιτρομηλίδη. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν η Μαθητική Χορωδία του Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου Καλαβρύτων και η Φιλαρμονική του Δήμου Καλαβρύτων.

Σας περιμένουμε να τιμήσουμε την ιστορία του τόπου μας αλλά και τις προσπάθειες ετών να παραμείνει η ιστορία μας ζωντανή μέσα και μέσω του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Leave a comment